Äntligen operation!

Hej fina… I dag damp det ner en efterlängtad kallelse i brevlådan. Jag bara skrek rakt ut, så glad blev jag.  Äntligen blir min ögonoperation av!

Jag har p.g.a. min diabetes utvecklat katarakt, alltså gråstarr, på båda ögonen och i höstas blev jag listad och satt i priokö för operation. Jag blev prioriterad eftersom ögonen är mina främsta arbetsredskap och synen på högra ögat var närmast obefintlig. Fastän ordinarie väntetid ska vara högst tre månader fick jag vänta ända till mars månad innan jag fick en tid, och då efter påtryckningar från min husläkare. Det finns nämligen inte några stationära ögonläkare på vårt sjukhus, utan det kommer någon med tre-fyra månaders mellanrum och skrapar av toppen på operationskön lite, därför blir det sådana långa väntetider.

Om ni inte visste det förut så är jag världens mest otursförföljda person, eller åtminstone Sveriges….okej Ångermanlands då…..Så vad händer? Jo, tre dagar innan operationsdagen insjuknar jag i den värsta influensan ever. Det var bara att avboka operationen. Dessutom råkade mina brillor åka i backen så ena glaset sprack. Tror ni det var glaset för mitt dåliga öga? Nope, naturligtvis var det för det enda öga jag ser någorlunda med, så nu använder jag ett par gamla och fula terminalglasögon som jag ser skrutt med…ingen större mening att fixa nya förrän efter båda operationerna är gjorda.

Så den 20/6 ska alltså den första äntligen bli av…förhoppningsvis. Så snälla hjälp mig att hålla alla tummar och tår så att det inte händer något oförutsett igen….

Kram / Marianne

Operationen kommer att ske hos Capio Medocular på Specialist Läkarhuset i Sundsvall

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s