Under ytan

Hej alla fina….hoppas helgen varit bra. Tänkte dela med mig av några tankar som snurrade runt i mitt huvud för ett halvår sedan….detta skrev jag i vintras på min väg upp ur avgrunden….

Människor reagerar på olika sätt vid en depression eller när de bara mår allmänt dåligt inombords. Vissa ser ut att fungera helt normalt, jobbar, umgås, skämtar, skrattar, men varje sekund av varje minut utan någon distraktion snurrar tankarna runt den faktor eller problematik som förorsakat och utlöst depressionen.

Känslor och tankar blir så intensiva och kvävande att man har svårt att fungera normalt. Varje enkel liten vardaglig aktivitet kräver så mycket energi att man hellre struntar i dem.

Många har sömnsvårigheter medan andra är så totalt utmattade av den ständigt snurrande känslokarusellen att de sover utan problem om natten och ofta mer än de borde, men känner sig lika utmattade ändå. Tillståndet orsakar ofta koncentrationssvårigheter och problem med minnet. Människor med depressions- eller utbrändhetssymptom kan ofta verka totalt frånvarande, t.ex. under en konversation.

Det finns de som döljer sin depression mycket bra, och när den dagen kommer då allt faller samman kan ingen i omgivningen riktigt fatta vad som hände. Så tänk på det…..ibland kan man inte se på utsidan hur någon mår på insidan.

”Ett falskt leende kan dölja tusen osynliga tårar”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s