Sur Söndag

Hej solstrålar!

Det har varit en smådeppig helg även om jag försökt att inte tänka på min förbaskade otur och de problem jag nu står inför. Vädret har liksom jag varit surt och grått, så jag har mest hållit mig inomhus och tyckt synd om mig själv. Har förresten inte kunnat göra så mycket p.g.a. värken och förutom den så har ryggen lagt av igen.

Värk- och medicinproblematiken har naturligtvis satt käppar i hjulet för min träning. Kan visserligen fortfarande bråka lite med Gummi-Gunnar (gummibandet) men resten klarar jag inte som läget är nu. Just nu är 20 minuter med snabeldraken (dammsugaren) ungefär som ett normalt träningspass. Det blir också svårare att motivera sig när det känns som allt går emot och psyket tar stryk.

Jag behöver all psykisk styrka och motivation för att klara mitt jobb tillfredsställande. Jag gick ju tillbaka till heltid direkt efter att ha varit halvtidssjukskriven en längre period vilket inte var vad min husläkare och jag kommit överens om. Två månaders heltidstjänstgöring har satt sina spår men efter att ha varit i kontakt med min läkare förra veckan bestämdes det att jag inte klarar att jobba heltid som läget är nu, så jag ska prova att trappa ner 25 % året ut och se om det räcker. Skulle jag behöva ytterligare sjukskrivning måste den göras via den läkare som handhar den diagnos som i första hand orsakar den. Min ordinarie läkare är diabetesspecialist och det är ju inte min diabetes som är det största problemet just nu.

Detta är ännu ett problem med multidiagnos, att det är flera olika läkare inkopplade. Det blir väldigt osammanhängande för mig och för dem, och ger splittrade utlåtanden som blir mycket svåra för FK att förstå och acceptera. Att kämpa med och mot vårdapparat och försäkringskassa blir till ett heltidsjobb bara det och inget man behöver eller orkar med när man själv går på knäna.

Jamen det blev ju ett hejsan inlägg det här.. 😛 .. bara tråkigheter och gnäll …fast det är ju meningen att jag ska kunna ventilera samtliga känslor här, så det är lika bra att ni vänjer er…för här går humöret upp lika fort som det går ner…haha..

 

Hoppas ni haft en fin helg och får en bra avslutning på densamma….Vi hörs..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s